Διακόσμηση βάπτισης

Ξεκινήστε με τον στολισμό της κολυμπήθρας μιας και είναι το κυρίαρχο κομμάτι. Η καλύτερη επιλογή σας είναι τα φρέσκα λουλούδια, πχ μπουκέτα στα χερούλια ή και γιρλάντες. Επιλέξτε λουλούδια εποχής για χαμηλότερο κόστος στα χρώματα της αρεσκείας σας. Όσον αφορά τον εξωτερικό χώρο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στολισμού και διακόσμησης. Στολισμός με φρέσκα λουλούδια, στολισμός με διάφορα αντικείμενα και στολισμός με μπαλόνια είναι μερικές από τις προτάσεις που θα σας δοθούν. Μην παραλείψετε να ζητήσετε να σας στολίσουν ένα τραπέζι που θα αναδείξει τις μπομπονιέρες και τα γλυκά της βάπτισης που επιλέξατε με πολύ αγάπη για τους καλεσμένους σας.

Το έγγραφο που απαιτείτε συνήθως για μία βάπτιση είναι η ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού. Σίγουρα θα ερωτηθείτε από τους ιερείς εάν οι νονοί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και σε περίπτωση που είναι ζευγάρι να έχουν κάνει θρησκευτικό γάμο. Πιθανόν να ζητηθούν και έγγραφα από τους νονούς.

Πριν ακόμα σκεφτείτε το οτιδήποτε για την οργάνωση της βάπτισης πρέπει πρώτα να αποφασίσετε από κοινού για το όνομα του παιδιού σας. Παραδοσιακά, η επιλογή του ονόματος είναι ανάμεσα στους παππούδες και στις γιαγιάδες χωρίς όμως αυτό να είναι ο κανόνας. Συνήθως, όταν τα ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων είναι κάπως «περίεργα», οι γονείς τα αποφεύγουν και επιλέγουν κάποιο άλλο τις αρεσκείας τους. Τέλος, αρκετοί γονείς, για να αποφύγουν τους καβγάδες δίνουν στο παιδί τους διπλά ονόματα για να ικανοποιήσουν και τις δύο πλευρές.